JavaScript inaktiverat

Många funktioner på webbplatsen kräver att man har JavaScript aktiverat. Vi kan inte ansvara för användarupplevelsen.

Våra stationer

Räddningstjänsten Sydost har stationer på flera olika platser, nedan följer en beskrivning av stationerna samt vart de finns

Heltidsstationer

På en heltidsstation finns brandmän och befäl i jour på stationen, redo att rycka ut inom 90 sekunder. Vi har heltidsstationer i Simpevarp, Oskarshamn, Nybro och Kalmar.

Deltidsstationer

På en deltidsstation finns brandmän och befäl i beredskap på annan plats, redo att rycka ut inom 5 minuter. Vi har deltidsstationer i Kristdala, Fagerhult, Fliseryd, Högsby, Ålem, Mönsterås, Rockneby, Alsterbro, Orrefors, Emmaboda, Vissefjärda, Åfors, Långasjö, Torsås, Påryd, Voxtorp, Löttorp, Borgholm, Runsten, Färjestaden, Mörbylånga och Degerhamn. Dessutom finns det även deltidsstyrkor på heltidsstationerna i Oskarshamn och Nybro.

Räddningsvärn

På ett värn finns utbildad personal som inte har beredskap, utan vid händelser åker de som förstärkning ifall de har möjlighet. Vi har räddningsvärn i Bockara och Målerås. Dessutom finns värn-personal på deltidsstationerna i Åfors och Långasjö.

Resursgrupper

Inom förbundets område finns även ett antal resursgrupper med ej anställd personal som kan förstärka vid omfattande och långdragna insatser.